Met de camper of een weekje naar New York?

Reisdoel;                    New York City, hoe gaaf was dat plan!

Nieuw reisdoel;        met de camper naar Friesland

Wij reizen met;         https://topcamperverhuur.nl/product/easy-rider-compact/

Afstand;                      275 km

Kosten camping;     Camperplaats €15 per nacht

 

Daar ging ons plan, gezellig een weekje naar New York, per vliegtuig, appartementjes geboekt via Airbnb…   Corona gooide echter een behoorlijke portie roet in het eten, dit jaar geen vliegreis over de plas voor ons!

Eens kijken of een lang weekend met een camper het leed nog iets kon verzachten.

Op vrijdagmiddag vanuit Arnhem vertrokken richting Joure, Friesland. Met de Easy Rider Compact. Fietsen achterop, kastjes gevuld met benodigdheden, koelkast meer dan gevuld met alleen maar lekkers.

De camper rijdt als een zonnetje, is erg makkelijk te besturen en na anderhalf uur kwamen we aan bij de jachthaven van Joure. Op een stukje gras langs de vaart was nog voldoende plek voor ons. Stoelen en tafeltje neergezet, camper op stroom aangesloten en genieten maar. Het omschakelen van een drukke werkweek naar vol in de vakantiemodus gaat op deze manier wel heel erg makkelijk! De uitrusting van de camper is erg compleet, pannen, schaar, kurkentrekker, kaasschaaf, scherpe messen, aan alles is gedacht. In het centrum van Joure, op loopafstand, lekker gegeten en daarna heerlijk geslapen. Het vaste bed ligt uitstekend.

Bij terugkomst van onze fietstocht rondom het Sneekermeer zouden we eigenlijk gaan verkassen naar een volgende kampeerplaats. Het was echter zo’n fijn plekje aan het water (en we hadden enorm zin in een borrel) dat we besloten om nog een nachtje te blijven en pas de volgende dag naar een andere camperplaats te rijden. Binnen een kwartiertje heb je de boel ingepakt en ben je klaar om te gaan rijden. Onze reisdag bestond maar liefst uit een afstand van wel 22 kilometer, een heel eind verderop dus.

Vanuit de camperplaats in De Blesse hebben we een prachtige fietstocht gemaakt door de Weerribben, wat is Nederland toch mooi.

In de camper is een douche aanwezig, voor ons dus geen probleem dat de toiletgebouwen nog gesloten waren.

Hoewel een lang weekend Friesland niet een week New York kan vervangen, hebben we toch het gevoel lang weg geweest te zijn. Je bent heel erg vrij met een camper. Doordat de Easy Rider Compact niet heel groot is, kun je op iedere parkeerplaats een plekje vinden, je kunt gaan en staan waar je maar wilt.

Dit was voor mij de eerste keer met een camper op pad, maar zeker niet de laatste!