Camper in de sneeuw

Op wintersport in je eigen 5-sterren appartement op wielen

Waarom is wintercamperen zo leuk?
Ik heb lang gezocht naar een wintercamping waar ik vanaf de piste naar toe zou kunnen skiën, maar ik wilde ook uit mijn camper kunnen springen, skies onderbinden en hup naar de lift!
Reisdoel:
Alpine Camping Samnaun,
CH 7563 Zwitersland
Afstand:
875 kilometer
Kosten camping 7 dagen:
€365
Wij vertrokken vrijdagavond. Na een paar uurtjes slapen, kon ik er tegenaan. Het doel; over de Fernpass. Daar zou het anders zaterdag overdag aanschuiven zijn.
Wat ging het rap, heerlijk toeren, in de camper werd een serie gekeken, boekje gelezen, beetje dommelen, beetje muziek luisteren én papa wakker houden. Zaterdagmorgen 04.00 uur; Arrivé in Samnaun! Waar zet je de camper dan neer? Natuurlijk gewoon op een parkeerplaats, wie doet je wat. Lekker tukken.
De zon kwam op en wat een uitzicht! Dat had ik ’s-Nachts niet gezien!!! Hoge bergen, bergen sneeuw, pistes en mensen op de skies…!! Dat willen wij ook, werd er in koor geroepen.
OK, hup, naar de camping, plaatsje zoeken, stroom aansluiten, eitje bakken en haal maar op die skies en pas. 500 meter afstand van de skilift, dat is ideaal!!
Natuurlijk was het de eerste dag hard werken op de piste, spannend of iedereen nog wist hoe de pizza punt werkte, waar gaan we heen, hoe komen we ergens waar niet alleen maar zwarte pistes zijn…. Wat een dag, volop zon, lekker rustig (wisseldag) en wat een goede sneeuw. Dat belooft wat deze vakantie. Tot het ergens in de nacht van zaterdag op zondag begon te regenen. Hoezo opwarming van de aarde? Op 1500 meter boven zeeniveau regent het toch niet in februari? Helaas…., alhoewel het in een camper altijd heerlijk gezellig klinkt, het getik van de regen.
Wat hebben we wat meegemaakt die week. Een sneeuwstorm, mist, bakken in de zon, overdag dooi, ’s-Morgens een ijsbaan (omdat de gesmolten sneeuw dan weer bevriest….) maar lekker met het kacheltje aan is niets zo knus dan in je 5***** appartement je eigen bedje te hebben. Koelkast vol, na het skien lekker chipsje en kaasje eten. En ja, ga je koken of laat je koken. Het dagelijkse dilemma!! We hadden tot en met zaterdag geboekt op de camping. Maar op donderdag bedachten we dat er op zaterdagmorgen toch nog een wedstrijd gevoetbald moest worden en dat we geen zin hadden aan het drukke verkeer in het weekend. Dus zwaaiden we de gezellige campingbaas wat eerder uit. We willen toch vrij zijn!!??
Wat doen we volgend jaar in de voorjaarsvakantie? Natuurlijk weer naar de sneeuw met onze camper!