Kiten? Met z’n zessen op hemelvaart / kite / chill-vakantie

Reisdoel;
Friesland

wij reizen met;
Family Home

Afstand;
118 km

kosten;
49 euro voor één nachtje op de camping, in de jachthavens gratis op de camperplaatsen

 

Normaal gesproken kamperen wij met de tent maar ja in deze tijd is dat even niet mogelijk. We hadden ons er bijna bij neergelegd dat we dit jaar maar moesten kamperen in onze eigen tuin.

En toen kwamen we op facebook een bericht tegen van  http://www.topcampervhuur.nl hemelvaart weekend nog campers te huur! Een camper huren bleek het ideale alternatief, hieronder onze ervaring!

Woensdagavond mochten we de camper al ophalen en nadat iedereen thuis zijn eigen tas had ingepakt, we de inhoud van de koelkast hadden verplaatst naar de camperkoelkast, konden we gaan! (o ja, ook nog 5 fietsen en 4 surfboards vastknopen achterop en bovenop, dat koste iets meer tijd:))

Nog even gebeld naar onze favoriete camping in Friesland, of er nog een plekje is voor ons. Ja hoor voor jullie maken we nog een plekje, tot zo!

En daar gaan we op naar Friesland.

En wat heerlijk reizen zo! Vier kinderen achterin aan de tafel die direct met elkaar spelletjes gingen spelen. Peter en ik genieten van de heerlijke ruime stoelen voorin,  cruise control aan, de vakantie is nu al begonnen!

Eenmaal in Friesland was het al bijna donker. Geeft niets, camper neerzetten, bedden even opmaken en slapen maar! O ja eerst nog ff een wijntje drinken onder de luifel:)

Na het ontbijt de volgende dag hebben we de camping verlaten. Lekker naar het water want de zon scheen flink en de temperatuur liep snel op. Eenmaal aan het water nog even je kopje koffie en een taartje eten (hadden de kinderen thuis al gebakken). Dat kan allemaal prima want je heb steeds alles bij je.

In de avond een mooie (gratis) camperplaats gevonden in een jachthaven. Wat een heerlijkheid, grasveld, speeltuin en veel ruimte voor je deur! Luifeltje weer uitdraaien, stoeltjes uitklappen op standje relaxed en lezen, vissen, spelen in de speeltuin of vliegeren maar. Voor ieder wat wils.

Ach en zo ging het eigenlijk het hele weekend door. Waait het hard genoeg om te kiten? Nou kom dan rijden we naar het water! “Ga jij maar vast kiten, ik ga nog even uit de wind achter de camper lunchen met de kinderen.”

Zullen we nog even Harlingen in gaan? Ja leuk, de boel is toch zo ingepakt dus waarom ook niet?

Zondag werden we wakker met regen… even de bedden ombouwen tot een tafeltje (zo gebeurd) en uitgebreid ontbijten/lunchen en spelletjes spelen dan maar!

Met zijn 6en op zo’n kleine oppervlakte leven! Het ging prima! Alles is handig en efficiënt ingedeeld. Soms dacht ik waar is mijn zoon? Maar dan lag hij lekker te chillen in zijn bed. Iedereen kon heerlijk zijn eigen gang gaan.

Buiten

Voor ons zeker voor herhaling vatbaar. Hoe makkelijk je van huis gaat, met welk gemak je van je plekje weer vertrekt naar een ander mooi plekje. De kinderen lieten het allemaal lekker gebeuren, even weer een stukje rijden in de camper? Geen probleem, spelletje dan maar?

We kijken terug op een prachtig mooi Hemelvaart weekend!
Deze herinneringen zitten voor altijd in ons hart.

Binnen

Buiten

Ontdek de vrijheid van een topcamper

Boek direct jouw vakantie