camper in de Achterhoek

Genieten van de prachtige achterhoek, in Corona tijd

De mei-vakantie was geblokt; de camper stond klaar. Maar ja, Corona; social distancing, veel campings dicht en geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Wat nu? Op pad toch maar, maar wel een beetje in de buurt van huis (Arnhem).
Reisdoel;
Camping De Mebel, De Heurne
Wij reizen met;
Family Home Family
Afstand;
49 kilometer
Kosten camping 7 dagen;
€150
Als je wij met de camper op pad gaan zoeken we naar 5 factoren: een rustige plek, een mooi vrij uitzicht, iets te spelen voor de kids en lekker weer. En een omgeving om te verkennen met de fiets.
De Mebel is een boerderij-camping met plaatsen met prachtig uitzicht op het boerenland, speeltuin voor de kids en genoeg fietsknooppunten in de buurt om lekker rond te fietsen. Ivm de corona-tijd is het sanitair gesloten (wel warm water voor de afwas) en er is geen broodjesservice. Het is rustig maar toch staan er een paar andere gezinnetjes die het aangedurft hebben.
Met de camper (Sunlight A70) hebben we alles bij de hand: douche, toilet, wasbak, koelkast, diepvries, gasfornuis; verwarming voor de koude avonden: wij redden ons wel!
En wat een fijne plek! De kinderen zijn helemaal in hun nopjes met de trampoline, touwslinger, speeltuin en geitjes & kippen… en snel gemaakte nieuwe vriendjes natuurlijk. Ondertussen lezen wij lekker een boekje met uitzicht op de omgeving.
Na twee dagen bijkomen hebben wij de fiets maar eens gepakt om de omgeving te verkennen. En dan merk je hoe veel er te beleven is. Ook in eigen land. Ook op 50km van je huis.  Prachtige fietspaden door het boerenland, langs de Aa. Lammetjes in de wei. Een fuut met haar jongen op de rug. Fazanten die over de weilanden struinen. Prachtige kleine paadjes tussen de boerderijen door. En niet te vergeten: heerlijke zelfgemaakte vla van koe Berta en zelfgemaakte pruimensiroop verkocht in een stalletje bij een boerderij onderweg.
Schapen
Dinxperlo is slecht op een afstand van 5 minuten fietsen. Fijn om even verse broodjes te halen bij de Duitse bakker net over de grens (heeft u geen gezichtsmasker?? Nou voor deze keer..). Of om wat boodschappen te doen. Ook heerlijke frietjes gehaald bij de plaatselijke snackbar.
Al met al een heel fijn weekje mei-vakantie gehad met deze prachtig mooie    camper, wij komen hier zeker terug!