camper aan zee op corsica

Met de camper naar Corsica

Het wordt niet voor niets ‘het Eiland van de Schoonheid’ genoemd: Corsica. De kustlijn aan de kristalheldere turkooizen zee is meer dan 1000 kilometer lang. Geniet van de prachtige dorpjes tegen ruige bergwanden en de adembenemende landschappen. Ben je er nog niet uit waar de reis naartoe gaat dit jaar? Wellicht is Corsica jouw volgende bestemming!
Hoe kom ik met de camper op Corsica?
Om met de camper op Corsica te komen neem je de veerboot vanuit Frankrijk of Italië. Vanuit Frankrijk vertrekken er veerboten vanaf Marseille, Nice en Toulon. Vanuit Italië vertrek je vanuit Savona, Piombino, Livorno en Genua.
Waar verblijf ik?
Eenmaal aangekomen op het magische eiland kun je met je camper op veel verschillende plaatsen terecht. Er zijn een aantal camperplaatsen beschikbaar op het eiland maar de meeste campers staan op campings, die vaak beschikken over speciale camperservicepunten. De grotere campings vind je langs de oostkust van het eiland, in het binnenland vind je de knusse, kleinere campings.

Welke bezienswaardigheden mag ik echt niet missen?

Palombaggia
Tijdens je vakantie op Corsica mag een bezoek aan Palombaggia niet ontbreken. Het is een van de mooiste stranden van Europa met hagelwit zand, roze rotsen en een helderblauwe zee.
Filitosa
Deze belangrijke archeologische vindplaats ligt aan de zuidwestkust van Corsica. Je vindt er monumentale altaren, stenen bouwwerken en de contouren van een dorp. Maar misschien nog wel het meest indrukwekkend zijn de Menhirs waarop gezichten, zwaarden en andere versieringen te zien zijn. Er is een klein museum waar vondsten uit de verschillende tijdperken worden getoond. Filitosa is bereikbaar via een pittoreske weg door een oude olijfgaard en eenmaal op de site aangekomen, word je verrast door een prachtig uitzicht over de omgeving.
Ajaccio
De schilderachtige hoofdstad van Corsica en tevens de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Bezoek het pittoreske stadscentrum met zijn smalle straatjes, winkels en gezellige restaurants of neem een kijkje in de haven.
Natuurreservaat Scandola
Scandola bevindt zich aan de westkust van Corsica en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Het park is meer dan 900 hectare groot en is in 1975 opgericht om de indrukwekkende natuur te beschermen. De omgeving bestaat rode kliffen, verborgen grotten, groene begroeiing en de helderblauwe zee. De enige manier om het Scandola park te bezoeken, is met een boottocht. Tijdens de tocht wordt er van alles verteld over het park en kun je als vogelliefhebber de mooiste vogels spotten.
Corsica staat bekend om zijn smalle weggetjes en krappe bergpassen maar met onze compacte buscampers is dit geen probleem. Dus… Wanneer ga jij?