camper op de weg in zuid-afrika

Met de camper naar het einde van de wereld!

Het afreizen met een camper naar de Noordkaap is een droom van velen. En terecht! Genieten van de prachtige landschappen en vergezichten… Maar waar moet je allemaal aan denken wanneer je deze reis gaat ondernemen?
Wanneer?
Februari, maart en april zijn de beste maanden om te genieten van het winterse landschap. Er ligt dan voldoende sneeuw voor de talloze excursies die je er kunt doen. Wil je liever in de zomer naar de Noordkaap? Kies dan voor de maanden juni en juli.
Wat is de mooiste route?
De Noordkaaproute is een prachtige route waarbij je start in het zuiden van Noorwegen (Oslo) en via de hoofdweg E6 eindigt bij de Noordkaap.
De route is lang maar ook ongelofelijk mooi. Doordat je van zuid naar noord Noorwegen reist zie je de vele verschillende gezichten van Noorwegen. Bergen, vlakten, fjorden en natuurlijk de gezellige dorpjes en steden langs de route.
Waar kan ik met mijn camper staan?
In Noorwegen geldt het allemansrecht, wat betekent dat iedereen gebruik mag maken van wat de natuur te bieden heeft. Je mag er dus ook slapen. Met de camper geldt wel dat je dan op de verharde weg moet staan. Daarnaast wordt het aangeraden om gebruik te maken van officiële parkeerplaatsen van nationale parken of picknickplaatsen. Ook heeft Noorwegen als ultiem ‘road-trip’ land voldoende campings met camperplaatsen.
Welke activiteiten kan ik ondernemen?
Wandelen, fotograferen, huskytochten, walvissafari’s, zeevissen, skiën, duiken… Het is bijna onmogelijk om je te vervelen in dit prachtige land.
Kan jij ook niet wachten om af te reizen naar ‘het einde van de wereld’? Boek nu je topcamper en laat je droom werkelijkheid worden!